Matematik

Beregning af arealet af et håndboldmålfelt

20. oktober 2013 af Aastrup1 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hvordan udregner man arealet af et målfelt i håndbold ?

Resultatet kan vi finde rundt om, men ikke hvordan det er udregne og hvorfor en given formel er anvendt.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2013 af joker1129 (Slettet)

Du kan vel indsætte målfeltet i et koordinat system og integrere det.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. oktober 2013 af LeonhardEuler

#1 Nu er det sat på 8-klasse niveau. 

#0 Det kommen an på formen. Er det en cirkel?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. oktober 2013 af joker1129 (Slettet)

Ups, havde set det som B niveau.


Brugbart svar (1)

Svar #4
20. oktober 2013 af joker1129 (Slettet)

Prøv at del målfelt op... Jeg vil tro det består af 2 kvarte cirkler og et rektangel på bredde med målet

Målet er 3 meter bredt og feltet er 6 meter langt

Rektangel 3 X 6 meter = 18 m2

Kvarte cirkler hvor radius må være 6 meter. Du finder cirklens areal og dividerer med 2, dermed har du to kvarte

Cirklens areal = pi*r2 = 3,14 x 62 = 113,04 m2

Halv cirkel 113,04/2 = 56,52 m2

Feltets areal er derfor 18+56,52= 74,52 m2


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. oktober 2013 af Krabasken (Slettet)

http://da.wikipedia.org/wiki/Fil:Handball.png

Del feltet op i et rektangel (foran målet) og 2 gange en kvart cirkel

Målene kan ses på billedet

3*6 + pi/2 * 62 = 74,5487 m2

:-)


Brugbart svar (1)

Svar #6
20. oktober 2013 af lars3847 (Slettet)

Prøv at se denne her film : > https://www.youtube.com/watch?v=Q3a_MFVd5kI <, burde give dig en forståelse af hvordan man løser opgaver med 

Areal er hvor meget plads, der er på overfladen af noget, Arealets størrelse er, hvor mange kvadrater, der er plads til 


Skriv et svar til: Beregning af arealet af et håndboldmålfelt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.