Matematik

Cirkler

20. oktober 2013 af HelleThorningSchmidt (Slettet)

Hej, 

Nogle, der kan hjælpe med denne?

Bestem radius og centrum for cirklen med ligningen:

x^2+x+y^2+5=0


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2013 af lvr34 (Slettet)

Opskriv cirklens ligning ved formen (x - a)2 + (y - b)2 = r2. Dermed er centurm givet ved c(a , b) og radius ved r.


Svar #2
20. oktober 2013 af HelleThorningSchmidt (Slettet)

Jeg ved, at centrum er givet ved C(x-x)^2+(y-0), men hvad er x?

og radius må så være r=0-10+x+0?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. oktober 2013 af mathon

      x2 + x  =  (x + (1/2))2 - (1/4)


Svar #4
20. oktober 2013 af HelleThorningSchmidt (Slettet)

hvorfor 1/2 og -1/4?


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. oktober 2013 af mathon

(x + (1/2))2 - (1/4) er kvadratkompletteringen af  x2 + x.


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. oktober 2013 af mathon

Men
                    x2 + x + y2 + 5 = 0     er ikke ligningen for en cirkel.


Svar #7
20. oktober 2013 af HelleThorningSchmidt (Slettet)

Hvor har du + 5 fra?


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. oktober 2013 af mathon

…fra din ligning i #0!


Svar #9
20. oktober 2013 af HelleThorningSchmidt (Slettet)

Min fejl!


Brugbart svar (0)

Svar #10
20. oktober 2013 af mathon

Hvad skal der stå?


Svar #11
20. oktober 2013 af HelleThorningSchmidt (Slettet)

5


Brugbart svar (0)

Svar #12
20. oktober 2013 af mathon

Så mener du vel

                                      x2 + x + y2 - 5 = 0

                                      (x + (1/2))2 - (1/4) + y2 = 5

                                      (x + (1/2))2 + (y - 0)2 = 21/4


Skriv et svar til: Cirkler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.