Kemi

Masseprocent af salt i svedopløsning

21. oktober 2013 af denstore (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey, jeg skal lave en opgave der hedder; 'Udregn masseprocenten af salt i svedopløsningen med 2 decimaler ud fra de tre massebestemmelser i del 2'

Jeg har 3 målinger med inddampningsskålens vægt, hvor der har været en svedopløsning 

inddampningsskålen vejer 55,866 g

Inddampningsskål med svedopløsning vejer 56,991 g

Inddampningsskålen, efter væsken er fordampet, vejer 55,843 g

Nogen der ved hvordan jeg skal lave opgaven?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2013 af 012343210

før og fremmest vi jeg sige at det lyder som en ulækker opgave:) - men dertil tror jeg også du får et problem da din skål med saltet efter at du har fordampet vandet vejer mindre end skålen i sig selv. Derfor får du et negativt saltindhold...

Udregningen er

m_salt = m_skål efter fordampning - m_skål = 55,843 - 55,866 = -0,023g

m_væske = m_skål med opløsning - m_skål = 56,991 - 55,866 = 1,125 g

salt% (m/m) =-0,023g/1,125g *100 % = - 2%


Skriv et svar til: Masseprocent af salt i svedopløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.