Matematik

Beregn forskrift

22. oktober 2013 af XX88XX (Slettet) - Niveau: B-niveau

Kan i hjælpe med denne opgave

En lineær funktion g(x) har roden -2 og skærer grafen for f(x) i punktet (1,f(1))

-Beregn forskriften for g(x)


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2013 af 123434 (Slettet)

Mener du hældningen 2?


Svar #2
22. oktober 2013 af XX88XX (Slettet)

I opgaven står de "roden" ? Kan det også menes som hældningen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#0

Så vides det, at g(-2) = 0 og at g(1) = f(1). Du kender nu to punkter for den lineære funktion g(x) og kan så bestemme dens forskrift.


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, roden er ikke det samme som hældningen. At g(x) har roden -2 betyder, at g(-2) = 0 .


Svar #5
22. oktober 2013 af XX88XX (Slettet)

Men kan ikke forstå hvordan jeg skal "bestemme" dens forskrift?


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Du kender to punkter på en ret linie og kan så bestemme liniens ligning (forskriften for funktionen g(x)).


Svar #7
22. oktober 2013 af XX88XX (Slettet)

Så kunne det være: g(x) = -2x+1


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Det kan vi jo ikke svare på, da du ikke har formuleret hele opgaven. Det er dog klart, at dit forslag ikke har roden -2 . Genlæs forklaringerne i #3 og #4.


Skriv et svar til: Beregn forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.