Kemi

Kemi

22. oktober 2013 af 1113 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har de her to opgaver hvor jeg er helt lost, tænkte på i ikke kunne hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2013 af LubDub (Slettet)

3)

a)

     HOOC-CH2-COOH (aq)     +     OH- (aq)     ----->     HOOC-CH2-COO- (aq)     +     H2O (l)

hvor

     HOOC-CH2-COOH           HOOC-CH2-COO-           -OOC-CH2-COO-
     korresponderende syre                 amfolyt                  korresponderende base

ved dette ækvivalenspunkt neutraliseres malonsyre af basen natriumhydroxid,
da     n(OH-) = n(HOOC-CH2-COOH)

b)

     pH = (1/2) • (pKs (korr.syre) + pKs(amfolyt))


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. oktober 2013 af LubDub (Slettet)

4)

a)

     -OOC-CH2-COOH (aq)     +     OH- (aq)     ----->     -OOC-CH2-COO- (aq)     +     H2O (l)

      n(OH -) = (0,100 M) • (0,040 L) = 0,0040 mol

      n(H3O+) = (0,100 M) • (0,020 L) = 0,0020 mol

dvs. der er et overskud på 0,0020 mol base

b)

      [ -OOC-CH2-COO- ] = (0,0020 mol) / Vtotal = (0,0020 mol) / (0,060 L) = 0,033 M = cb

Ved 25 oC:

     pKb = 14 - pKs = 14 - 5.7 = 8,3

     pOH = (1/2)•((pKb) - log(cb)) = (1/2)•(8,3 - log(0,033)) = 4,89

     pH = 14 - pOH = 14 - 4,89 = 9,11


Skriv et svar til: Kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.