Matematik

Udregningen af ligningen

23. oktober 2013 af kimdj (Slettet) - Niveau: 8. klasse

x*3-1=25+x


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2013 af SuneChr

Mener du
x3 - 1  =  25 + x   ?
x3 - x - 26  =  0


Svar #2
23. oktober 2013 af kimdj (Slettet)

nej, hvordan udregnes den ligning med x på begge sider ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. oktober 2013 af SuneChr

Benyt CAS værktøj. Ligningen har ikke-rational løsning.
Omskriv, som i # 1 anden linje.

Først må du svare på, om # 1 første linje er rigtigt opfattet.
Er det tilfældet, er  x ≈ 3,0750   (4 dec.)


Svar #4
23. oktober 2013 af kimdj (Slettet)

opgaven er. X * 3 - 1 = 25 + X Løsningen er X = 13. Men hvordan ser udregningen ud med X på begge sider.


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. oktober 2013 af wintermute (Slettet)

For at løse ligningen

    x*3 - 1 = 25 + x

kan du starte med at trække x fra på begge sider; så får du

    x*2 - 1 = 25

Læg så 1 til på begge sider, og dividér derefter med 2 på begge sider. :-)


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. oktober 2013 af SuneChr

# 4
Man samler alle x på den ene side og konstantled på den anden side af lighedstegnet.
Så er normal praksis, at skrive  3x  og ikke X·3
Man har nu:
(Når et led vandrer over lighedstegnet, skifter leddet fortegn).
3x - 1  =  25 + x
3x - x  =  25 + 1
x  =  ..........


Svar #7
23. oktober 2013 af kimdj (Slettet)

tak :D


Skriv et svar til: Udregningen af ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.