Matematik

Reducering

24. oktober 2013 af Azayaz (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle sammen

Er der nogen herinde, der vil være så venlig at reducere disse bogstaver. http://i.imgur.com/jzQJ6JI.png

Jeg er lidt i tvivl om det jeg selv har lavet er korrekt. Derfor søger jeg bare den korrekte reduktion, så jeg kan tjekke om mit er rigtigt.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2013 af Sapfort (Slettet)

(a - 3b)2 - a+ 2ab = a2 - 6ab + 9b2 - a2 + 2ab = 9b2 - 4ab

alternativt: b(9b - 4a)


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. oktober 2013 af 012343210

(a-3b)^2 ganges ud:

(a-3b)^2=(a-3b)* (a-3b)=a^2+9b^2-6ab

Ledene der er ens samles:

a^2+9b^2-6ab-a^2+2ab=(1-1)a^2+9b^2+(2-6)ab=9b^2-4ab


Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.