Matematik

Funktioner i to variable

24. oktober 2013 af mulleJ1995 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej nogle der er friske på at hjælpe med en opgave om funktioner i to variable? kan ikke rigtigt få den til at gå op.

Opgaven er vedhæftet :)

Vedhæftet fil: Nova og Retro.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Hvad har du problemer med her? Man har vel

D(x,y) = p1(x)·x - 15x + p2(y)·y - 10y .

Indsæt funktionsudtrykkene.

Vis at D(x,y) = r er ligningen for en cirkel.


Svar #2
24. oktober 2013 af mulleJ1995 (Slettet)

Sådan her eller?

P1(x) = x(-0,025x+40) = -0,025x^2+40x-15

P2(y) = y(-0,025y+30) = -0,025y^2+30y-10

D(x,y) = P1(x)+P(y) = -0,025x^2+25x-0,025y^2+20y


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Din notation og fremgangsmåde er noget forvirrende. Når nu stykprisfunktionerne er kaldt p1 og p2, bør man ikke kalde dem P1 og P2 .

Der er givet de to stykprisfunktioner

p1(x) = -0,025x + 40 , 0 ≤ x ≤ 700

p2(y) = -0,025y + 30 , 0 ≤ y ≤ 500 .

Man beregner så dækningsbidraget

D(x,y) = x·(p1(x) - 15) + y·(p2(y) - 10)

hvilket giver udtrykket givet i opgaven. Man skal så vise, at niveaukurven D(x,y) = r , hvor r er en passende konstant, er en cirkel.


Skriv et svar til: Funktioner i to variable

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.