Matematik

Hjælp til denne opgave mat c

25. oktober 2013 af Hamsjelv (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej håber nogle der vil hjælpe jeg har en opgave jeg er gået helt i stå med den lyder.

Rapport fra FN`s befolkningsfond, UNFPA: 11 mia mennesker i 2100. Verden befolkning er steget fra 2 til 7 mia i de sidste 85 år. 

A:lav en funktionsforskrift for befolkningsudviklingen i de forgangne 85 år ? ?? Mit bud er 7=2100*11^85

B:lav en funktionsforskrift for befolkningsudviklingen, der glæder fra 2013 til 2100??? mit bud er 8,4=2100*11^87

C:foretag en sammenligning af de to udviklinger?? mit bud er den stiger med 1,4 mia men tror det er helt galt :-)

D:I hvilket år runder befolkningstallet 10 mia ?? 

E:Hvornår er befolkningstallet fordoblet i forhold til 2013??

Håber virkeligt nogle kan hjælpe 

Kim


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Det ser ud til, at du blander årstal og befolkningstal sammen i en skøn pærevælling.

Funktionsforskriften skal være af formen y = f(x) , hvor x betegner antal år efter et bestemt årstal. Du skal sikkert prøve både med en lineær og en eksponentiel udvikling.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. oktober 2013 af SuneChr

# 0

Man må vel forstå, at verdens befolkning i år 1927 var på 2 mia og i år 2012 var 7 mia.
Man har så     7  =  2·(1 + r)85


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. oktober 2013 af Sapfort (Slettet)

I opgave A har du forsøgt at lave en eksponentiel funktionsforskrift, som kan forklare udviklingen i de 85 år. Her er det tydelig, at dit bud er helt forkert, da det ikke er en funktionsforskrift, men en ligning – der i øvrigt ikke stemmer. Den samme fejl gør du i opgave B. I opgave C laver du ikke den sammenligning, som opgaven kræver.

Du bliver nødt til at prøve igen, men sørg for at du tager rådene i svar #1 og #2 til dig.


Svar #4
25. oktober 2013 af Hamsjelv (Slettet)

undskyld men jeg er altså ikke helt med endnu så hvis i kunne uddybe det lidt vil  jeg blive glad 


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. oktober 2013 af SuneChr

# 2  fortsat

Den eksponentielle udvikling, regnet fra år 1927, kan ikke tilgodese prognosen i år 2100 med 11 mia. indb.
Den eksponentielle værdi bliver > 25 mia.


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Så ser det jo næsten ud til, at en lineær model kommer tættere på. Befolkningstallet steg med 5 mia i de sidste 85 år til nu. Med en lineær model forventer man så en stigning på 5 mia over de næste 85 år, dvs. et forventet befolkningstal på 12 mia i ca år 2100.


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. oktober 2013 af Sapfort (Slettet)

#5 og #6, jeg tror ikke at Hamsjelv er helt med på, hvordan man laver en funktionsforskrift.


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Det har du ganske givet ret i. Overvejelserne i #6 bør man dog kunne følge uden at have et dybtgående kendskab til funktionsforskrifter.


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. oktober 2013 af SuneChr

Her er en   s u p e r  model, som tilfredsstiller de tre udgangspunkter:


 

Vedhæftet fil:SP 2510131754.PNG

Skriv et svar til: Hjælp til denne opgave mat c

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.