Matematik

Hjælp til mat!

25. oktober 2013 af Frede1523 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg sidder med en mat aflevering og dette er den sidste opgave, jeg har ingen ide om hvordan man laver den, så ville være evig taknemmelig for noget hjælp :)

En funktion er bestemt ved  f(x)=−x^3 +4x^2 +3x −3.

a: Bestem de lokale ekstrema for f. 

b. Tegn grafen for f, og bestem de værdier af a, for hvilke ligningen f(x) = a har netop 3 løsninger.  


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Der er ingen grund til at starte en ny tråd med det samme spørgsmål. Gå tilbage til den oprindelige tråd, hvor du har fået svar.

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1398278


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. oktober 2013 af AB2013 (Slettet)

a. 

f ' (x) = -3x^2 +8x + 3 = 0 

Løs v.h.a. nulpunktsformel 

Nu har du de x-værdier, hvor der er maks. eller minimumspunkt. 

Sæt x-værdierne ind i den oprindelige funktion, så har du y-værdierne (og dermed koordinater til lokale ekstrema (som betyder maksimums- og minimumspunkter. 

Hvis du så vælger en x værdi til højre og venstre for x værdierne for maks og minpunkter og sætter den ind i f ' (x) kan du bestemme om der er tale om et maksimumspunkt (hældningskoefficient går fra pos til neg) eller minimumspunkt (hældningskoefficient går fra neg til pos). 


Skriv et svar til: Hjælp til mat!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.