Matematik

Reduktion HJÆLP

26. oktober 2013 af sumia9 (Slettet) - Niveau: C-niveau

(p+q)2+ 2p * (p-q) 

Hej.. Jeg har desværre problemer med at reducere denne opgvave. Håber nogen gider hjælpe mig. 
Tak 


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. oktober 2013 af SuneChr

Hvor er du gået i stå?
Løs det du kan, og vis hvad du har gjort.


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. oktober 2013 af OnceUponATime (Slettet)

(p+q)(p+q) + 2p*(p-q)

Du ganger de to paranteserne sammen, og så ganger du 2p ind i parantesen :)


Svar #3
26. oktober 2013 af sumia9 (Slettet)

Jeg er gået i stå her:  2p*(p-q)


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. oktober 2013 af OnceUponATime (Slettet)

Du ganger 2p ind i parantesen således:

2p * p

og

2p * q


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. oktober 2013 af LubDub (Slettet)

benyt kvadratsætningen
                 (a + b)2 = a2 + 2ab + b2

og     

                  k·(m - n) = k·m - k·n


Svar #6
26. oktober 2013 af sumia9 (Slettet)

lige et sidste spørgsmål: hvad er 2p * q og 2p* p


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. oktober 2013 af LubDub (Slettet)

       (p + q)2 + 2p·(p - q) = p2 + 2pq + q2 + 2p·p - 2pq = 3p2 + q2  


Svar #8
26. oktober 2013 af sumia9 (Slettet)

Nååår jamen det tænkte jeg også, men var dog ikke helt sikker.. Tak skal I have! fortsæt god dag! :-)


Skriv et svar til: Reduktion HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.