Matematik

Reducering af brøker

26. oktober 2013 af funked (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har følgende brøker der ska reduceres:

(a+4b)/(4ab) - (3a+b)/(3a2) - 1/(4b)

Da brøkerne skal trækkes fra hinanden ved jeg at de skal på fælles brøkstreg, men jeg er meget usikker på, hvordan nævnerne skal ganges sammen


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2013 af SuneChr

Man skal, i alle tre brøker sørge for, at de har fælles faktorer.
Man forlænger derefter.
Hvilken størrelse, vil alle nævnerne gå op i?


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. oktober 2013 af mette48 (Slettet)

fællesnævner 4ab*3a

forlæng alle brøkerne så de får fællesnævner. Gang med henholdsvis 3a,  4b og 3a2 i tæller og nævner i brøkerne

Saml prøkerne på en brøkstreg og reduser tælleren så meget som muligt


Svar #3
26. oktober 2013 af funked (Slettet)

Jeg får resultatet 4b2/(4ab*3a) er det korrekt?


Svar #4
26. oktober 2013 af funked (Slettet)

Ved ikke om jeg kan sætte b udenfor parentes i tælleren og a udenfor parentes i nævneren for at forkorte 4b væk i tæller og nævner. så der står  b/(3a) 


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. oktober 2013 af mathon


             4b • b        b
           ----------- = -----         a,b ≠ 0
           4b • 3a2     3a2
           


Brugbart svar (1)

Svar #6
26. oktober 2013 af mathon

skal være
            - 4b • b      -b         b
           ----------- = ----- = - ----        a,b ≠ 0
           4b • 3a2     3a2     3a2


Skriv et svar til: Reducering af brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.