Matematik

Funktion med to variable

26. oktober 2013 af Parq

Hej! jeg har en funktion, der beskriver en virksomheds fortjeneste: G(x,y)= -2x2 + 10x - xy + 5y
Virksomheden har kapacitet til forarbejdning af samlet mængde hvede og havre på 4 tons. (hvede = x, havre = y)

facit siger:

Funktionen G(x,y) skal maksimeres under bibetingelsen x + y = 4. Vi har

G(x,y) = G(x,4 − x) = −x2 + x + 20, som har maksimum for x = 0.5. Dermed er y = 3.5, så 0.5 tons hvede og 3.5 tons havre giver størst mulig fortjeneste.

Jeg forstår slet ikke hvordan der nås frem til G(x,y) = G(x,4 − x) = −x2 + x + 20
Hvorfor indsættes 4-x på y's plads? det er da x og y's sum der skal give 4... ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. oktober 2013 af mathon

…samlet mængde hvede og havre på 4 tons. (hvede = x, havre = y)

                                 x + y = 4 tons

                                 y = 4 - x          regnet i tons


Svar #2
26. oktober 2013 af Parq

Nå ja klart, tusind tak Mathon! :)


Skriv et svar til: Funktion med to variable

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.