Matematik

Hvad går der galt?

27. oktober 2013 af Hyldeblomst22 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har lagt et dokument ind med selve opgaven som er opgave 12, b-delen.. Jeg kan godt, i mit logiske hjørne, regne ud at længden mellem de to monteringspunkter er længden af broen og dermed må kablet skulle være længere end broen men jeg kommer til 280 hvilket jo ikke rigtigt kan passe..

Jeg finder i opgave a forskriften som jeg får til at blive (7/20480)x^2+7/16x+220

f ' = 7/10240x+7/16

Indsætter i modellen hvor x2 = 1280 og x1 = 0 men er det her den går galt?

Jeg håber nogen kan forklare mig hvad der går galt..


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2013 af mathon

                     f(x) = (7/20480)x2 - (7/16)x + 220             

                     f '(x) = (7/10240)x - (7/16)

                     


Svar #2
27. oktober 2013 af Hyldeblomst22 (Slettet)

Jeg er kommet til at skrive forkert herinde.. Jeg har regnet med - som fortegn men kan ikke få det til at passe..

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. oktober 2013 af mathon


         …har du husket kvadratrodstegnet?


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. oktober 2013 af mathon

                  01280 √(1 + ((7/10240)x - (7/16))2)dx = 1319,73


Svar #5
27. oktober 2013 af Hyldeblomst22 (Slettet)

Ja du har helt ret jeg have glemt lidt paranteser! Mange tak for hjælpen! Kender du til Maple? Jeg får et skørt tal og ville have det som rent tal men jeg ved ikke lige hvordan man gør det. Jeg får

40sqroot305+(40960/7)ln(2)-(10240/7)ln(-7+sqroot305)

Jeg ved ikke hvordan jeg får det med i en spiselig version..


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. oktober 2013 af wut123 (Slettet)

#5 Brug evalf()


Svar #7
27. oktober 2013 af Hyldeblomst22 (Slettet)

Mange tak!


Skriv et svar til: Hvad går der galt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.