Matematik

Isolér x

27. oktober 2013 af nelarsen (Slettet)

Hej alle, jeg skal isolére x i følgende sætning, men hvordan bærer man sig ad med at fjerne -x^2, da man som bekendt ikke kan tage kvadratroden af et negativt tal?

-x^2 + 3x = 2x + 8


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2013 af mathon

                   x2 - x  + 8 = 0


Svar #2
27. oktober 2013 af nelarsen (Slettet)

Jeg vil hellere have en forklaring med mellemregninger.


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. oktober 2013 af mathon

…som folkeskolens matematik i 9. klasse.


Svar #4
27. oktober 2013 af nelarsen (Slettet)

Jamen tak for hjælpen. Vil du besvare det andet spørgsmål i mit indlæg så?


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. oktober 2013 af mathon


                      x2 - x  + 8 = 0

                      (x - (1/2))2 - (1/4) + 8 = 0

                      (x - (1/2))2 = -7,75     har ingen reel løsning, da (x - (1/2))2 ≥ 0


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ligningen er en 2.-gradsligning. Man samler alle led på venstre side, så højresiden er lig med 0 . Derefter løser man ligningen som man løser enhver 2.-gradsligning. Beregn diskriminanten d og afgør, hvor mange løsninger ligningen har. Hvis der er reelle løsninger, kan man benytte rodformlen til sidst.


Skriv et svar til: Isolér x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.