Fysik

Lidt om procent regning omhandlende astrofysik

28. oktober 2013 af Smail K (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har et udtryk for en planet der har en total masse M og kærne masse M0. Vi har et udtryk at M = K * M0 hvor K =0.005 er en kostant, og vi ser at M ≈ M0. Spørgsmålet går så på, at for hvilken masse vil kærnen indeholde mindre end 99,9 % af den totale masse M.

Håber nogen kan hjælpe, dette er virkelig en hast opgave.

Hilsen Smail


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2013 af zxcvbzvb (Slettet)

Er du sikker på, at K=0.005?


Svar #2
28. oktober 2013 af Smail K (Slettet)

meningen med det er bare at sige at K er meget lille. Jeg er godt klar over at den nye masse ikke bliver meget anderledes fra M


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. oktober 2013 af zxcvbzvb (Slettet)

Hvis M = 0.005M0 så gælder der ikke, at M ≈ M0. Det virker også forkert, at den totale masse skulle være mindre end kernens masse.


Svar #4
28. oktober 2013 af Smail K (Slettet)

hoooovsa, jeg mener at K = 1.005, det må du undskylde.


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. oktober 2013 af zxcvbzvb (Slettet)

M = 1,005M0 <=>

M0/M = 1/1,005 = 0,995

Så kernen vil altid indeholde 99,5% af den totale masse. Så svaret vil være: For alle masser.


Skriv et svar til: Lidt om procent regning omhandlende astrofysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.