Matematik

Løs ligningen

28. oktober 2013 af MajaogMaria (Slettet)

Jeg har problemer med at hjælpe min datter med denne ligning.. Vil gerne se udregningen ikke kun svaret TAK

10 ( x/2-1)= 2(2x+4


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. oktober 2013 af zxcvbzvb (Slettet)

Gang ind i parenteserne:

10*x/2 - 10 = 4x + 8

5x - 10 = 4x + 8

Træk 4x fra på begge sider og læg 10 til på begge sider:

5x - 4x = 8 + 10

x = 18


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. oktober 2013 af SuneChr

Venstre side:
Gang hvert led med 10               10·x/2 - 10·1
Højre side:
Gang hvert led med 2                  2·2x + 2·4


Svar #3
28. oktober 2013 af MajaogMaria (Slettet)

1000 tak


Skriv et svar til: Løs ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.