Kemi

Addition!

28. oktober 2013 af maikenC (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er lidt i tvivl om jeg har løst denne opgave rigtigt, er der nogen der kan hjælpe mig med at se om den er rigtig lavet. Og beklager de manglende streger i mine tegninger, men kan ikke finde ud af at lave dem herinde.

(Brug strukturformler og husk Markovnikovs regel)

Opskriv reaktionsskemaer for addition af.

Hydrogenchlorid til propan.

H   CH3                                  H    H     H                      H     H    H

C = C   + H - Cl  -->    H - C - C  - C - H   eller   H -   C -  C  -C - H

H     H                            H    Cl   H                        Cl   H   H

                                     (2-chloridpropan)            (1-chloridpropan)

Vand til but-2-en.  

CH3      CH2-CH3                                     H   H   H  H                      H   H   H   H 

   C = C          + H- OH    -->    H - C - C - C - C  - H  eller   H- C- C-  C-  C -H

   H     H                                      OH   H   H  H                    H   OH  H H
Dibrom til pent-1-en.

CH3     CH2-CH3

   C = C    + Br- Br   --> (kan det passe den kan skrived på 4 måder?) 

   H     H
Hydrogeniodid til 2-methylpropen.

     H    CH3   H                           H   CH3  H

 H -C -   C -   C - H + H - I -->   H- C -  C -  C - H

     H      H     H                           H      I     H


Dibrom til propyn.

   H    CH3                                    H    H    H                         H     H    H

H -C  =  C - H  + Br- Br -->H -C- C - C - H   eller  H-C- C - C -H

    H       H                           Br   H   Br                 Br  Br  H


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2013 af 012343210

rettelser:

Din buten er angivet med 5 kulstofatomer i reaktandelen og i produktdelen regner du videre med det er en 1-buten

Vand til buten kan kun give et resultat, da OH gruppen altid vil sidde på 2 kulstof. Der vil dog være Optisk isomeri.

Penten sidder dobbeltbindeingen på første kulstofatom og ikke anden som du har tegnet

Dibrom delen giver også kun et resultat men nu med 2x Optisk isomeri.

Du mangler dobbeltbindingen på din 2-methylpropen og der får du 2 resultater du skal tegne

propyn er tegnet forkert - du skal have fat i en trippelbinding og kun et af dine svar er korekte. Brom kan ikke komme til at sidde på 1 og 3 kulstof, men kun 1 og 2. Til gengæld kan der adderes 2 gange.

Hvad angår Markovnikovs regl bør du så ikke angive hvilke af de 2 resultater der udgøre størstedelen af produktet? - Hvis du er i tvivl kan du læse her: http://en.wikipedia.org/wiki/Markovnikov's_rule. Beklager at den er den engelske version, men den er bare bedre beskrevet.


Skriv et svar til: Addition!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.