Matematik

MAT SJOV

29. oktober 2013 af Andersen2344 (Slettet) - Niveau: A-niveau
Håber der er nogen, der har lyst til at svare på følgende spørgsmål.

1) En bils værdi er faldet 2/3, derfor koster den nu 34.000 kroner. Men hvad kostede den før.



2) 7 mænd graver 96 meter grøft på 8 dage. Hvor mange mænd skal der til for at fuldføre arbejdet på en halv dag istedet for 8 dage?


håber i kan hjælpe

på forhånd tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2013 af KIKULI (Slettet)

1) Bilens pris var til at starte med 1= 3/3.. Hvis prisen er faldet 2/3 må den nuværende pris svare til 3/3-2/3=1/3.. Dvs. at 34.000= 1/3 af prisen.. for at beregne den fulde pris skal 34.000 ganges med 3


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Når værdien er faldet 2/3 , hvor meget er der så tilbage af den oprindelige værdi?

Antal mænd og antal dage ser ud til at være omvendt proportionale.


Svar #3
29. oktober 2013 af Andersen2344 (Slettet)

#2. Det er fornuftige svar. Men håbede mere på et .resultat. :)

Brugbart svar (1)

Svar #4
29. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det er jo meningen med disse svar, at de skulle sætte dig i stand til selv at gå videre med opgaverne (et spark i den rigtige retning).


Svar #5
29. oktober 2013 af Andersen2344 (Slettet)

Må indrømme matematik ikke er min stærke side. Vil sætte stor pris på hvis du kunne hjælpe? :)

Brugbart svar (0)

Svar #6
29. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Du angiver, at opgaven er på A-niveau. Du burde da selv være i stand til at regne færdig. Den første opgave er jo næsten regnet for dig i #1.


Svar #7
29. oktober 2013 af Andersen2344 (Slettet)

Hov. det skulle ikke angives på A-niveau.
Har prøvet at løse opgave 2. Ret mig hvis det er forkert.



Vi ved at 7 mænd graver 96 meter på 8 dage. Vi skal.finde ud af hvor mange mænd der skal.til.en.halv dag. derfor skal vi først finde ud af hvor meget de graver på en dag.



så siger 96/8 = 12 meter en dag.. dvs. 7 mænd graver 12 meter pr. dag.

vi ganger derfor 7 med 8 = 56. nu ved vi der skal 56 mænd til for en dag. når det er en halv dag 56 gange 2 = 102.


der skal 102 mænd for at grave 96 meter på en halv dag. er det korrekt? :)

Brugbart svar (0)

Svar #8
29. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Ja, næsten (regnefejl). Der gælder jo, at antal mænd m og antal dage d er omvendt proportionale, dvs m·d = 8·7 = 56 , så hvis d = (1/2), er m = 56/(1/2) = 112 .


Brugbart svar (0)

Svar #9
30. oktober 2013 af SuneChr

# 7
Man kan også indse det fra arbejdsgiverside:
Arbejdsgiverens samlede lønudgift for at få gravet 96 m grøft er angiveligt  7·8 = 56 fulde mande-dage.
(Mændene er ikke fulde, men 1 mande-dag er 1 mands arbejde i 1 dag).
Skal lønudgiften til samme stykke arbejde være den samme, er det for så vidt ligegyldigt, hvordan
arbejdsgiveren fordeler dage og mænd, blot resultatet vedbliver 56 fulde mande-dage.

 


Skriv et svar til: MAT SJOV

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.