Matematik

Ligninger og Uligheder.

06. november 2005 af Derwent (Slettet)
Hey jeg tænkte på om der var nogle der kunne hjælpe mig med at ordne de her to opgaver, altså prøve at forklare nig hvordan man gør.

Her er de så:

6*(3x-4)-8*(5-2x) = 0

8-7x>10 - 3x

Svar #1
06. november 2005 af Derwent (Slettet)

PÅ forhånd tak.

=D

Brugbart svar (0)

Svar #2
06. november 2005 af Waterhouse (Slettet)

Det vigtigste er sådan set at huske på, at et ulighedstegn for det meste opfører sig sig som et lighedstegn - du lægge til, trække fra, multiplicere og dividere som du er vant til at gøre i ligninger. Eneste undtagelse er, at hvis du ganger eller dividerer med noget negativt, skal du vende ulighedstegnet om. Og så skal du bare isolere x.

F.eks:

8-7x>10-3x
<=>
-2>4x
<=>
-½>x

Svar #3
06. november 2005 af Derwent (Slettet)

Kan det så passe at mellemregningerne skal se sådan ud??

8-7x>10-3x

8-10-7x>10-10-3x

-2-7x+7x>7x-3x

(-2/4) > (4x/4)

-½>x

Svar #4
06. november 2005 af Derwent (Slettet)

Hva så med den første,den virker sværere..

Har selv prøvet med det giver mærkelige resultater så som

-1.88 og 2x=-64

og det kan jeg ikke få til at passe

Brugbart svar (0)

Svar #5
06. november 2005 af Waterhouse (Slettet)

6*(3x-4)-8*(5-2x) = 0
<=>
18x-24-40+16x = 0

Prøv herfra.

Den første er regnet rigtigt.

Svar #6
06. november 2005 af Derwent (Slettet)

Kan dette passe??

18x+24-40+16x = 0
<=>
18x-24+24-40+40+16x= 0+24+40
18x+16x =64
34x=64
x=64/34
x=1.882

Brugbart svar (0)

Svar #7
06. november 2005 af Waterhouse (Slettet)

18x+24-40+16x = 0
<=>
34x-16 = 0

fortsæt

Svar #8
06. november 2005 af Derwent (Slettet)

34x-16=0
34x-16+16=0+16
34x=16
x=34/16
x=2,125

??? jeg er ikke helt sikker på at det er rigtig.

Brugbart svar (0)

Svar #9
06. november 2005 af Waterhouse (Slettet)

Ikke helt. Vi har:

34x=16

for at få isoleret x, skal vi dividere med 34 på begge sider:

34x/34=16/34
<=>
x=16/34

Svar #10
06. november 2005 af Derwent (Slettet)

aha på den måde, så x er 0.47.

Tror da lige jeg skal læse lidt mere på mine ligninger. Men immervæk tusinde tak for hjælpen.

Svar #11
06. november 2005 af Derwent (Slettet)

Hmm jeg prøvede lige at tjekke den kan altså ikke få det til at give 0, jeg for i stedet for -48,02

Svar #12
06. november 2005 af Derwent (Slettet)

Er der nogen der ved hvad der er gået galt???

Skriv et svar til: Ligninger og Uligheder.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.