Matematik

Bestem kordinaterne til skæringspunktet

31. oktober 2013 af Ezbenh (Slettet) - Niveau: C-niveau

Opgave:

Bestemt kordinaterne til skæringspunktet mellem linjerne og n, når

m: y = - 3/4 x + 3   og   n: y = 5/4 x - 5

  - Vil meget gerne bede om et svar jeg kan sætte direkte ind som svar, da jeg har store problemer med denne her opgave. Ville virkelig være taknemmelig, hvis nogen kunne give mig et sådan svar!


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. oktober 2013 af 123434 (Slettet)

-3/4x+3=5/4x-5

-3/4x+3-3=5/4x-5-3

-3/4x=5/4x-8

-3/4x-5/4x=-8

-8/4x=-8

-2x=-8

2x=8

x=4

så 0,4?


Brugbart svar (1)

Svar #2
31. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Skæringspunktets x-koordinat er så løsning til ligningen

-(3/4)x + 3 = (5/4)x - 5 .

Saml led med x på den ene side

(5/4)x + (3/4)x = 3 + 5 , dvs.

2x = 8


Svar #3
31. oktober 2013 af Ezbenh (Slettet)

Hej igen. 2 forskellige svar? Hvilket kan jeg sætte direkte ind?
Tak for hjælpen begge to igen!


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Svarene giver da samme resultat. I #2 er det overladt til dig at tage det sidste skridt.

Skæringspunktets y-koordinat findes så ved at indsætte den fundne x-værdi i en af liniernes ligninger.

I den sidste linie i #1 er der byttet rundt på x og y.


Svar #5
31. oktober 2013 af Ezbenh (Slettet)

Er helt lost:(.. 

Har ikke mulighed for at spørge min lærer, derfor skriver jeg her. Bér bare om svaret på opgaven, som jeg kan sætte direkte ind i min aflevering, da jeg godt vil have noget søvn og helst ikke vil sidde oppe hele natten uden måske at få noget resultat ud af det.
 

Så vil du måske være meget flink og hjælpe mig med at få et svar som jeg kan sætte direkte ind i aflevering


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Man finder skæringspuntkets x-koordinat til x = 4. Prøv at indsætte den værdi i en af liniernes ligninger og beregn y-koordinaten for skæringspuntket. benytter vi ligningen for linien m, får vi så

y = -(3/4)·4 + 3 = ...


Brugbart svar (0)

Svar #7
31. oktober 2013 af 123434 (Slettet)

6#

(x,y)

4,0?


Brugbart svar (0)

Svar #8
31. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Ja. Man angiver sædvanligvis koordinatsættet i en parentes, (x,y) = (4,0) .


Svar #9
31. oktober 2013 af Ezbenh (Slettet)

Prøvede mig frem, og fik også (4,0) fra denne ligning 5/4*4-5
Men mangler en udregning til den ligning, kunne jeg måske få den?


Brugbart svar (0)

Svar #10
31. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#9

Hvad mangler du udregning til? Der ser da ud til, at du kunne beregne y-koordinaten.


Skriv et svar til: Bestem kordinaterne til skæringspunktet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.