Matematik

HJÆLP (Sidste spørgsmål i afleveringen) skal afleveres imorgen tidlig

31. oktober 2013 af nullert (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle sammen, jeg har siddet og knoklet lidt med denne opgave, og jeg er lidt tabt. Er der nogle der har tid til at give lidt hjælp?

Et pengeinstitut tilbyder sine kunder to forskellige opsparingskonti.
På den ene opsparingskonto er renten 3,0% p.a. med halvårlig rentetilskrivning.
På den anden opsparingskonto er der helårlig rentetilskrivning. Renten på denne konto er:
2,0% p.a. det første år.
2,5% p.a. det andet år.
3,0% p.a. det tredje år.
4,0% p.a. de efterfølgende år.
En kunde ønsker at indsætte 10.000 kr. på en opsparingskonto. Beløbet på kontoen skal hæves efter fem
år.
Vis ved beregning, hvilken af de to typer opsparingskonti, der er den mest fordelagtige for kunden.


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Ved opsparing med 3,0% p.a. med halvårlig tilskrivning, vil det indskudte på 5 år fremskrives med faktoren

1,01510

På den anden kontoform fremskrives på 5 år med faktoren

1,02·1,025·1,03·1,04·1,04

Beregn de to fremskrivningsfaktorer, og afgør derved hvilken af dem, der er størst.


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. oktober 2013 af 123434 (Slettet)

Et bud:

1 år 10.000kr*1,02=10200kr

2 år 10200kr*1,025=10455kr

3 år 10455kr*1,03=10768,65 kr

4 år 10768,65kr*1,04=11199,4kr

5 år 11199,4kr*1,04=11647,4 kr


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. oktober 2013 af peter lind

Du skal i første tilfælde bruge K = K0*(1+r)n hvor K er kapitalen efter n terminer K0 er startkapitalen og r er rentefoden. I det andet tilfælde skal du f beregne kapitalen efter 1 år, efter 2 år og efter 3 år. Dernæst kan du bruge kapitalformlen med start efter det fjerde år


Skriv et svar til: HJÆLP (Sidste spørgsmål i afleveringen) skal afleveres imorgen tidlig

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.