Matematik

Hvorfor -cos((pi/2)+x) = sin(x) ?

31. oktober 2013 af magth (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg er stødt på et forklaringsproblem i forbindelse med et delresultat til en afleveringsopgave, jeg kan simpelthen ikke se hvorfor ovenstående er sandt.

Nogle der kan give en forklaring på det?


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Man kan benytte additionsformlen

cos(x+y) = cos(x)·cos(y) - sin(x)·sin(y)

Sætter man y = π/2 , får man

cos((π/2) + x) = cos(x)·cos(π/2) - sin(x)·sin(π/2)

                   = cos(x)·0 - sin(x)·1

                   = -sin(x)


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Man kan også benytte den generelle formel, at

sin(x) = cos((π/2) - x) .

Så er

cos((π/2) + x) = cos((π/2) -(-x)) = sin(-x) = -sin(x).


Svar #3
01. november 2013 af magth (Slettet)

Fantastisk. Mange tak for hjælpen !


Skriv et svar til: Hvorfor -cos((pi/2)+x) = sin(x) ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.