Matematik

Forskrift for cirkelbue?

01. november 2013 af napzter (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skal finde forskriften for en cirkelbue i koordinatsystem. (Opgave vedhæftet, det er opgave b)

De fire punkter (fra opgave a):

A : (97.78, 137.3)
B : (97.78, 23.08)
C : (189, 108.62)
D : (189, 51.38)

Jeg er næsten sikker på at jeg skal bruge Cirklens Ligning.

Nogle der kan hjælpe mig? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2013 af mathon

        cirkelbuen med radius R                                                     cirkelbuen med radius r  

         (x-80)2 + (y-80)2 = 602                                                        (x-180)2 + (y-180)2 = 302


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. november 2013 af mathon

#1
korrektion af tastefejl
 

        cirkelbuen med radius R                                                     cirkelbuen med radius r  

         (x-80)2 + (y-80)2 = 602                                                        (x-180)2 + (y-80)2 = 302


Svar #3
03. november 2013 af napzter (Slettet)

Mange tak for dit svar, men det er forskriften for hele cirklen. Jeg skal på en eller anden måde skrive 2 forskrifter til hver cirkelbue. Altså cirkelbuen AB og CD.

Kan det være en andengradsligning ?


Skriv et svar til: Forskrift for cirkelbue?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.