Matematik

differentere

01. november 2013 af MrsSilde (Slettet) - Niveau: C-niveau

a) Differentere f(x) = 3x2 + 2 ln(x) 

b) Differentere f(x)= (1/3)x3+e4x

c) Differentere f(x)= f(t)=2,4*√t

Hjæælp pleaseee...


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

På dansk kaldes det at differentiere.

Differentier hver af de angivne funktioner. Du må have lært de grundlæggende regler for differentiation af funktioner og for differentiation af de elementære funktioner.


Svar #2
01. november 2013 af MrsSilde (Slettet)

Sorry... Jeg har prøvet at DIFFERENTIERE udtrykkene, men jeg kommer frem til forkerte resultater


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Så vis da dine resultater.


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. november 2013 af lvr34 (Slettet)

Prøv at skriv dine udregninger. Så kan vi forklare dig, hvor det er det går galt.


Svar #5
01. november 2013 af MrsSilde (Slettet)


Svar #6
01. november 2013 af MrsSilde (Slettet)

a)

f(x) = 3x2 +2 ln(x) 
f '(x) =6x*ln(x) + 3x2*1/x 

f'(x) = 6x*ln(x) + 3x 

f'(x) =3x*2ln(x)+1 


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

De to led skal lægges sammen, ikke ganges med hinanden.

f '(x) = (3x2 + 2ln(x))' = (3x2)' + (2ln(x))' = ...


Svar #8
01. november 2013 af MrsSilde (Slettet)

så der kommer  til at stå:

(3*x3-1)+ (2*log(x)) --> 

hvad giver (2*log(x)) differentiereret


Brugbart svar (0)

Svar #9
01. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Du fandt tilsyneladende ud af at differentiere de to led hver for sig i #6. Du skal så kombinere det korrekt.

(x2)' = 2x

(ln(x))' = 1/x


Svar #10
01. november 2013 af MrsSilde (Slettet)

Er det rigtigt:

f(x) = 3x2 +2 ln(x) 

f '(x) = 3*2x2-1+1/x 
f '(x)= 3*2x+1/x
f '(x)=6x+1/x

Er den så færdig?


Brugbart svar (0)

Svar #11
01. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#10

Nej, det er ikke helt rigtigt. Du smider jo faktoren 2 i 2·ln(x) væk.


Svar #12
01. november 2013 af MrsSilde (Slettet)

så det hedder :  f '(x)= 3*2x+2*1/x

f '(x)= 6x+2/x


Brugbart svar (0)

Svar #13
01. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#12

Ja, netop.


Svar #14
01. november 2013 af MrsSilde (Slettet)

tusind tak for hjælpen, men hvordan regner man så ud, hvad e4x   differentieret 


Brugbart svar (0)

Svar #15
01. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#14

Du bør kende reglen (ex)' = ex .

Benyt den sammen med reglen for differentiation af en sammensat funktion.


Svar #16
01. november 2013 af MrsSilde (Slettet)

Ps. hvis vi så skal bestemme f '(2), skal vi så indsætte 2 på x´ plads 


Brugbart svar (0)

Svar #17
01. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#16

Ja.


Svar #18
01. november 2013 af MrsSilde (Slettet)

kan det så godt passe at:

b)

f(x)= (1/3)*x3+e4x

f '(x)=(1/3)*3x3-1+4*e4x

f '(x)= (1/3)*3x2+4*e4x


Brugbart svar (0)

Svar #19
01. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#18

Ja, det er korrekt. Du kan reducere det lidt mere (udregn (1/3)·3 ).


Svar #20
01. november 2013 af MrsSilde (Slettet)

f '(x)= x2+4e4x


Forrige 1 2 Næste

Der er 31 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.