Matematik

Isolerer a i potens funktion

03. november 2013 af Missperfec (Slettet)

Heey

Hvordan er det lige man isolerer "a" i en potens funktion?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2013 af peter lind

tag logaritmen på begge sider af lighedstegnet


Svar #2
03. november 2013 af Missperfec (Slettet)

Så:

y=b*x^a

log(y)=log(b*x^a)

? hvad gør jeg efterfølgende?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. november 2013 af SuneChr

# 2
Benyt logaritmeregnereglerne
log (cd) = log c  + log d
log (cn)  =  n·log c
Isolér derefter.


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. november 2013 af peter lind

Brug logaritmeregneregler på højre side log(b*xa) = log(b)+log(xa) = log(b)+a*log(x)


Skriv et svar til: Isolerer a i potens funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.