Matematik

Hjælp!

03. november 2013 af josephinesky (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hjælp jeg er gået i stå her ved denne opgave. Og har virkelig brug for hjælp, har selv prøvet.
opgaven lyder sådan her:
Kvadratet ABCD har sidelængden 8 cm.
- Beregn arealet af det skraverede område.

Har vedhæftet et billede af figuren :-)
Tak på forhånd :D

Vedhæftet fil: 2013-11-03 13.51.13.jpg

Svar #1
03. november 2013 af josephinesky (Slettet)

I skal nok zoome ud for at se billedet, da billedet er ret stort.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. november 2013 af peter lind

Areal = arealet af kvadratet minus arealet af de 4 kvartcirkelskiver


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. november 2013 af Sapfort (Slettet)

Det skraverede område er kvadratets areal minus en hel cirkels areal.


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. november 2013 af sweeet (Slettet)

Arealet af hele kvardratet er 8x8 cm.

Så har du 1/4 af hver cirkel for meget. Dvs. 1/4 * 4 = 1 en cirkel. Areal af en cirkel = Pi * radius i anden. Du kan se på tegningen, at radius er 4 cm.

Så:

(8 * 8) - (Pi * 4^2)


Svar #5
03. november 2013 af josephinesky (Slettet)


Skriv et svar til: Hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.