Matematik

Differentiering af f(x)=(1-x^2)*e^x

03. november 2013 af anna1422 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En funktion er givet ved f(x)=(1-x2) • ex

a) tegn grafen for f, og bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(1,f(1))

Gætter på man skal starte med at differentiere funktionen, men kan ikke se hvordan man skal gøre det .. Hjælp!


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt reglen for differentiation af et produkt.

(g(x) · h(x))' = g'(x)·h(x) + g(x)·h'(x)


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. november 2013 af mathon

           g(x) = 1-x2                 g '(x) = -2x

           h(x) = ex                    h '(x) = ex


Svar #3
03. november 2013 af anna1422 (Slettet)

Forstår ikke hvorfor jeg skal bruge den lange regel, troede bare det blev noget i stil af f'(x)=2x · ex, men det kan også være det er helt forkert (skal lige siges jeg ikke er den bedste til at diffirentiere)


Skriv et svar til: Differentiering af f(x)=(1-x^2)*e^x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.