Fysik

Fysik

03. november 2013 af sarah0010 (Slettet)

Nogen der kan forklare hvorfor:

Etilført = Edamp


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2013 af peter lind

Det er det ikke i almindelighed. Du må altså komme med nogle mere detaljer for at det kan besvares


Svar #2
03. november 2013 af sarah0010 (Slettet)

Detaljer?
Jeg har ikke så meget, det er i forbindelse med et forsøg, hvor vands specifikke fordampningsvarme skal beregnes.

Brugbart svar (1)

Svar #3
04. november 2013 af mathon

Hvis vandet i forvejen er opvarmet til kogepunktet,
vil du kunne registrere, at vand á 100ºC omdannes til
damp á 100ºC (afhængigt af lufttrykket).
Den tilførte energi resulterer altså ikke i en temperaturstigning, men i en omdannelse
af vand på væskeform til vand på dampform.

Hvis du forestiller dig, at den tilførte energi udelukkende bruges på fordampning,
dvs du kan se bort fra energiudveksling med omgivelserne, har du den ideelle
situation:

                    energimodtagelse  =  energiafgivelse

                            m • Lf             =        P • t

                                              Lf = (P • t) / m


Svar #4
04. november 2013 af sarah0010 (Slettet)

Tak for forklaring.


Skriv et svar til: Fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.