Matematik

Vis med tretrinsreglen hvad differentialkvotienten for f(x) = 1/x er.

04. november 2013 af Særligt (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :) 

I vores projekt har vi en række spørgsmål.
Et af dem er: "Vis med tretrinsreglen hvad differentialkvotienten for f(x) = 1/x er."

Et andet spørgsmål er: "Forklar hvordan man kan finde monotoniforholdene for en funktion f(x) ved hjælp af dens afledede funktion f’(x)."

Jeg er lidt usikker på hvordan jeg skal bærer mig ad, så jeg håber på lidt hjælp. 

Mvh. 
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. november 2013 af mathon

se


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. november 2013 af mathon

Hvilken sammenhæng er der mellem fortegnet for f '(x) i et interval og og monotonien af f(x) i intervallet?


Svar #3
04. november 2013 af Særligt (Slettet)

Tusind tak! :) 

I opgaven står der bare: 

Forklar hvordan man kan finde monotoniforholdene for en funktion f(x) ved hjælp af dens afledede funktion f’(x).

Find desuden monotoniforholdene og de lokale ekstrema for funktionerne:
f(x) = x³ - 6x² + 9x + 2
g(x) = x³ - 6x² + 12x – 5
h(x) = -0,5x³ + 3x² – 8x +4


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. november 2013 af mathon

Hvordan forklarer du det?


Svar #5
04. november 2013 af Særligt (Slettet)

Altså umiddelbart ville jeg sige at fortegnet for f'(x) viser om hældningen på tangenten er positiv eller negativ. På den måde kan man se om kurven er voksende eller faldende i de forskellige intervaller? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. november 2013 af thomaslarsen90Arocketmailcom (Slettet)

Ja, det kan man godt - de gør det også på Amager ;)


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. november 2013 af thomaslarsen90Arocketmailcom (Slettet)

Maria?


Skriv et svar til: Vis med tretrinsreglen hvad differentialkvotienten for f(x) = 1/x er.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.