Dansk Historieopgave

Hvordan skriver man historie? - DHO

04. november 2013 af Madsthemage (Slettet) - Niveau: A-niveau

Halløj, mit navn er Mads. Jeg er lige flyttet til Danmark, jeg har tilbragt 8 år i udelandet så det danske skolesystem er stadig meget nyt for mig. Jeg går i 2.g og skal til at skrive min DHO. Jeg valgte at skrive historie, specifikt om Manhattan-projektet og begyndelesen af den kolde krig. Min problemformulering lyder sådan: Hvad var formålet med Manhattan-projektet, og hvordan led konsekvenserne til begyndelsen af den Kolde Krig?

Min lærer har allerede godkendt min problemformulering, så det er overstået. Jeg forstår bare ikke hvad min opgave skal inholde, og hvordan den skal bygges op. Hvis der er nogen der kan forklare på en konkret måde hvordan jeg skal skrive min DHO, så vil jeg være evigt tanknemmelig! 

Tak på forhånd,

Mvh. Mads.


Brugbart svar (2)

Svar #1
04. november 2013 af MaiiDevon

Hej Mads!

Jeg skrev DHO sidste år i 1.g, så jeg håber jeg kan hjælpe dig. :)

Min opbyning var følgende:

- Forside; Titel, fag, navn, klasse, skole, vejleder, dato

- Indholdsfortegnelse

- Indledning om hvorfor jeg havde valgt det emne + præsentation af problemfomulering.

- Redegørelse.

- Analyse/undersøgelse på baggrund af kilder (Du skal finde originale kilder og udøve kildekritik - har vedhæftet dokument om kildekritik)

- Diskussion

- Konklusion

- Perspektivering

- Literraturliste

- Evt. bilag med kilder på.

Ellers så skriv lige en besked til mig. :) Jeg har både vedhæftet min egen opgave, samt arket om hvordan man udøver kildekritik.

Mvh. Mai

Vedhæftet fil:DHO.docx

Brugbart svar (2)

Svar #2
04. november 2013 af MaiiDevon

Her er dokumentet om kildekritik.

Vedhæftet fil:Kilderkritik.docx

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. november 2013 af 123434

en.wikipedia.org/wiki/Manhattan_Project‎


Svar #4
05. november 2013 af Madsthemage (Slettet)

Mange tak Mai! Jeg skal nok skrive en besked hvis jeg har brug for mere hjælp :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. juni 2016 af jfkt (Slettet)

t. Novellen er skrevet af Charlotte Weitze i 2005 og foregår i vores tid, hvorimod H.C. Andersens eventyr blev skrevet i 1845, og derfor også foregår dengang. Denne forskel er tydelig, både på sproget, men også på nogle af de ting der sker. For eksempel er der ikke en kirurg i eventyret, men en skarpretter, som er en bøddel. I H.C. Andersens eventyr foregår der også langt flere overnaturlige ting, for eksempel sætter skoene sig fast på Karens fod af sig selv, og ikke med superlim som i Charlotte Weitzes genfortælling.


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. juni 2016 af jfkt (Slettet)

Temaet i novellen er plastikkirurgi og forfængelighed. Charlotte Weitze har med en blanding af humor og alvor forsøgt at sætte fokus på folks besættelse af perfektion. I ?De røde sko? tror Karen at alle hendes problemer vil være væk, hvis hun får et par røde sko, men det viser sig ikke at være tilfældet. Budskabet i novellen er at man skal acceptere sig selv som man er, og ikke lade ens stræben efter perfektion overtage en. Det sker for Karen i novellen. Hun er så fokuseret på de røde sko hun vil have, at hun ikke kan tænke på andet. Hun er sikker på, at når hun får de røde sko, så vil alt i hendes liv blive godt, men det viser sig at være omvendt. 


Skriv et svar til: Hvordan skriver man historie? - DHO

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.