Matematik

Lidt hjælp!

04. november 2013 af maluka (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej  
Nogen som ved hvordan følgende funktion differentieres uden CAS-værktøj:
f(x): √1+x^2


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Funktionen er vel

f(x) = √(1+x2)        ?

Benyt reglen for differentiation af en sammensat funktion.


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. november 2013 af lvr34 (Slettet)

f(x) = √(1) + x2

f'(x) = 2x


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. november 2013 af Chrystine (Slettet)

#2 viser, at det er meget vigtigt, hvor parenteserne står; altså om kvadratrodstegnet dækker hele udtrykket.


Svar #4
04. november 2013 af maluka (Slettet)

Ja ... Tak for hjælpen :)


Svar #5
04. november 2013 af maluka (Slettet)

Passer det at svaret giver : 1/2 √(1+x^2) x 2x  ??


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Det er ikke tilladt at bruge symbolet "x" både som multiplikationstegn og som den variable. Skriv udtrykket korrekt, og reducer det lidt mere.


Skriv et svar til: Lidt hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.