Matematik

Dm(f) og Vm(f)

05. november 2013 af Stats

Efterspørgslen på en vare kan beskrives ved en lineær funktion, f(x) = ax + b, hvor x er mængden i kg. og f(x) er prisen pr. kg.

        Ved en mængde på 5 kg. er den tilsvarende pris 100 kr. pr. kg.
        Ved en mængde på 25 kg. er den tilsvarende pris 60 kr. pr. kg.

      c) Beregn forskriften for efterspørgselsfunktionen f  (husk også at angive definitionsmængde og    
          værdimængde).

jeg har beregnet forskriften er f(x)=-2x+110..

Nu er mit spørgsmål.. Er definitionsmængden Dm(f)=[5,25] eller er den Dm(f)=?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2013 af PeterValberg

Man kan vel argumentere for, at Dm(f) = [0;∞[
da vægten ikke kan være negativ.

Der er da vist tale om en stykvis funktion, da kg-prisen ændrer sig,
hvis vægten kommer over 25 kg.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. november 2013 af mathon

Opgaveteksten er:
                                Efterspørgslen på en vare kan beskrives ved en lineær funktion, f(x) = ax + b, hvor x er
                                mængden i kg. og f(x) er prisen pr. kg.

hvor der lægges op til:

                                          Dm(f)=R

Realistisk vides jo ikke om denne sammenhæng gælder absolut for et meget stort antal kg. Men du skal
- i denne situation - forholde dig til opgaveteksens forenklede virkelighed!


Svar #3
05. november 2013 af Stats

Tak for jeres svar. Det hjalp :D

- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: Dm(f) og Vm(f)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.