Kemi

Titrering af svagsyre med stærkbase

05. november 2013 af isabellla (Slettet)

Håber at der er nogen, der kan hjælpe mig, for jeg er pludselig faret vild. Hvor tager jeg fejl  i følgende?

Når eddikesyren reagere med NaOH ved at afgive en hydron og dannes der den korsponderende base  - CH3COO-. Dette ses fra titrerings start og indtil ækvivalenspunktet .

Ved ækvivalenspunktet er alt eddikesyre reageret med den tilsatte NaOH og omdannet til dens korrosponderende base – CH3COO-, hvilket betyder at der er kun den svage base CH3COO-, der er i opløsningen. Derfor bliver pH større end 7, dvs svag basisk.

I det øjeblik gælder der at nNaOH = nCH3COOH, og puffersystemen ophører. Og da der ikke længere er syre til stede vil pH stige kraftig fordi der intet er af reagere med den tilførte NaOH.

Og så kommer det, som jeg ikke kan placere rigtigt:

"Ved tilsætning af den halve volumen NaOH af den i ækvivalentspunktets aflæste basevolumen (halvækvivalenspunktet) er halvdelen af syren omsat til ethanoationer dvs her gælder :

[CH3COOH] = [CH3COO-],    pH = pKs

Kan nogen forklare mig  ?

På forhånd TAK !


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2013 af mathon

for en puffer gælder
pufferligningen
                                   pH = pKs + log([CH3COO-] / [CH3COOH])

                                   pH = pKs + log([CH3COO-] / [CH3COO-])

                                   pH = pKs + log(1)

                                   pH = pKs + 0

                                   pH = pKs
 


Svar #2
05. november 2013 af isabellla (Slettet)

Oh, er virkelig ked af det, kan du forklare lidt mere?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. november 2013 af mathon

…repeter selv pufferligningen.


Skriv et svar til: Titrering af svagsyre med stærkbase

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.