Dansk
Hvordan husker I svære ord?
06. november 2005 af
Katen (Slettet)
Hejsa
Jeg så netop noget på DR1 om hvordan man kan huske svære ord.
Jeg er ikke ordblind, men bare til tider en klovn til at stave ord - men heldigvis er word opfundet og med syn. ordbogen kan man skrive et ord der betyder det samme, og der ved få den til at vide, det ord man ikke kan stave til.
Det kunne være dejligt, at høre om nogle jer har nogle huske regler - kan ikke altid høre hvordan ord staves, så bruger flere huskeregler.
Niveau= nivea + u
Interesse = inter (national) spisemesse
Desværre= der er kun et bogstav der er to af, og den første stavelse er des, så det mø være 2'er.
Anvende= har intet med ændre at gøre, så uden d efter an.
Jeg sidder, så ligge må være uden bevægelse.
Og modsat
Jeg sætter, så må lægge være med vægelse.
Tag ellers er de jo bare at ændre ordet, til at word, kan genkende det - men til tider svært, hvis det er en vokal, man ikek har fået skrevet rigtig.
Tja nogle af jer vil måske grine, for hvad skal man med huskereler, jo bare dobbelt arbejde - men for mig er det nu bedre, end en hel masse stavefejl.
Så - ja andre indput modtages gerne - for sidste pr i gym. fik jeg ikke mange rapporter tilbage uden kommentaren - huske korrekturlæsning...som om man bevist aflevere en opgave fyldt med stavefejl og ordstillingsfejl.
Kath.
Ps: Nogle der har et indtryk af , hvor meget det trækker ned efter gym. ? Vi har endnu ikke skrevet noget der betød rigtig meget - og den vi kommer til at skrive på 1. semster, er heldigvis i gruppe.
Jeg så netop noget på DR1 om hvordan man kan huske svære ord.
Jeg er ikke ordblind, men bare til tider en klovn til at stave ord - men heldigvis er word opfundet og med syn. ordbogen kan man skrive et ord der betyder det samme, og der ved få den til at vide, det ord man ikke kan stave til.
Det kunne være dejligt, at høre om nogle jer har nogle huske regler - kan ikke altid høre hvordan ord staves, så bruger flere huskeregler.
Niveau= nivea + u
Interesse = inter (national) spisemesse
Desværre= der er kun et bogstav der er to af, og den første stavelse er des, så det mø være 2'er.
Anvende= har intet med ændre at gøre, så uden d efter an.
Jeg sidder, så ligge må være uden bevægelse.
Og modsat
Jeg sætter, så må lægge være med vægelse.
Tag ellers er de jo bare at ændre ordet, til at word, kan genkende det - men til tider svært, hvis det er en vokal, man ikek har fået skrevet rigtig.
Tja nogle af jer vil måske grine, for hvad skal man med huskereler, jo bare dobbelt arbejde - men for mig er det nu bedre, end en hel masse stavefejl.
Så - ja andre indput modtages gerne - for sidste pr i gym. fik jeg ikke mange rapporter tilbage uden kommentaren - huske korrekturlæsning...som om man bevist aflevere en opgave fyldt med stavefejl og ordstillingsfejl.
Kath.
Ps: Nogle der har et indtryk af , hvor meget det trækker ned efter gym. ? Vi har endnu ikke skrevet noget der betød rigtig meget - og den vi kommer til at skrive på 1. semster, er heldigvis i gruppe.
Svar #1
06. november 2005 af maltbolsje (Slettet)
Jeg har samme problem med et ord i engelsk:
people
(jeg blev lige nødt til at google det for at være sikker)
Det slår bare klik.
I fransk er det endnu værre!
Heldigvis har jeg ikke de store problemer med dansk, dog kan jeg aldrig stave til onomatipoetikon eller DNA uforkortet, men det er vist et mindre problem.
Ja, tak for stavekontrollen.
people
(jeg blev lige nødt til at google det for at være sikker)
Det slår bare klik.
I fransk er det endnu værre!
Heldigvis har jeg ikke de store problemer med dansk, dog kan jeg aldrig stave til onomatipoetikon eller DNA uforkortet, men det er vist et mindre problem.
Ja, tak for stavekontrollen.
Svar #2
06. november 2005 af Sofia :) (Slettet)
DNA = Deoxyribonucleic acid ;)
Jeg synes den med at ligge/lægge var kanon! Har ikke selv problemer med det, men lange ord som jeg ikke helt forstår kan jeg ikke stave til :)
- Sofia :)
Jeg synes den med at ligge/lægge var kanon! Har ikke selv problemer med det, men lange ord som jeg ikke helt forstår kan jeg ikke stave til :)
- Sofia :)
Skriv et svar til: Hvordan husker I svære ord?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
