Matematik

vis at noget er 20% dyrere

06. november 2013 af Hemua (Slettet)

Heej!

Har en aflevering for til imorgen:/ og jeg kan ikke finde ud af en opgave, please hjælp mig!

Opgaven lyder sådan her:

Vis at en billet til en premiere forestilling er 20% dyrere end en alimindelig billet til 50kr

Håber nogle kan hjælpe:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2013 af PeterValberg

hvis:

(premiere pris - alm. pris)/(alm. pris)·100% = 20%

så er det tilfældet 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
06. november 2013 af Hemua (Slettet)

Mener du sådan her?

premirerepris(60kr) - alm.pris(50kr) = 10kr dividerede med alm.pris(50kr) = 0,2 gange 100= 20 :)?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. november 2013 af mathon

                              premiere pris     60     120
                  1 + r = ------------------ = ---- = ------ = 1,20
                                 alm. pris        50      100


                   r = 0,20 = 20%


Skriv et svar til: vis at noget er 20% dyrere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.