Fysik
Potentiel energi
07. november 2005 af
atilla (Slettet)
En vogn kører nedad en bakke. Bakken har en vertikal højde på 40 m, og vognen vejer 1000 kg, der er ingen friktion.
Hvor højt er vognen når farten er halvparten af hvad den er ved bunnen af bakken?
Kan jeg bruge formelen
K(f) + U(f) = K(i) + U(i), og sette sluttfarten til 0,5v?
Hvor højt er vognen når farten er halvparten af hvad den er ved bunnen af bakken?
Kan jeg bruge formelen
K(f) + U(f) = K(i) + U(i), og sette sluttfarten til 0,5v?
Svar #1
07. november 2005 af Fejl 40 (Slettet)
Du skal ganske rigtigt bruge energibevarelse
U(start)=K(slut)<=>½v^2=gh<=>v(slut)=(2gh)^½
Så sætter du midterhastigheden lig den halve sluthastighed
v(halv)=½v(slut)=(2gh(halv))^½=>
2gh(halv)=v(halv)^2<=>
h(halv)=(v(halv)^2)/2g=(1/8g)*v^2)=h/4=10m
Håber du kan bruge det.
U(start)=K(slut)<=>½v^2=gh<=>v(slut)=(2gh)^½
Så sætter du midterhastigheden lig den halve sluthastighed
v(halv)=½v(slut)=(2gh(halv))^½=>
2gh(halv)=v(halv)^2<=>
h(halv)=(v(halv)^2)/2g=(1/8g)*v^2)=h/4=10m
Håber du kan bruge det.
Svar #3
10. november 2005 af atilla (Slettet)
Nu skal der så være en friktion til stede. Oppgaven siger at først kører vognen ned 40 m, for så at køre 25 m opad. Den totale kørelengde bliver 400 m. Jeg skal finde den gennemsnitlige friksjonskraft der virker. En kamerat mener det skal være:
m*g*(delta høyde)/ strækning
Er det riktig?
m*g*(delta høyde)/ strækning
Er det riktig?
Svar #4
10. november 2005 af fixer (Slettet)
#1 Det holder ikke helt.
Bestemmelsen af slutfarten er ok. I bunden af bakken er farten givet ved
v_s² = 2gh
Vi betragter dernæst den situation hvor vognen er nået til det punkt på bakken, P, hvori dens fart er ½v_s. Energibevarelse giver
E_mek(start) = E_mek(P)
Ekin(start) + Epot(start) = Ekin(P) + Epot(P)
0 + mgh = ½m(½v_s)² + mgh_½
gh_½ = gh - ½(½)²(v_s)²
gh_½ = gh - gh/4
h_½ = 3h/4
#3
Tabet i mekanisk energi er lig friktionskraften arbejde, som du sikkert vil kunne bekræfte i din lærebog.
Kaldes arbejdet udført af ikke-konservative kræfter på en partikel , der bevæger sig fra A til B, for W_A gælder
Ekin(A)+Epot(A)-Ekin(B)-Epot(B) = -W_AB
De ikke-konservative kræfter vil ofte være gnidningskræfter, der har modsat retning af bevægelsesretningen, dvs W_AB < 0, hvorfor højresiden i ovenstående ligning er positiv. På grund af de ikke-konservative kræfters arbejde mindskes altså partiklens totale mekaniske energi.
Bestem derfor tabet i mekanisk energi. Vi kalder startpunktet i 40 m højde for A, og sluthøjden (angiveligt på en anden bakke) for B. Tabet i mekanisk energi er da
E_mek_tab = mgh_B-mgh_A (1)
som altså er lig friktionskraftens arbejde.
Antages friktionskraften F_g konstant vil dens arbejde være
W_AB = -F_g*s (2)
hvor s er den strækning den virker over. Minustegnet skyldes at friktionskraften er modsat rettet bevægelsesretningen. Sammenholdes (1) og (2) fås
F_g = mg(h_A-h_B)/s
Så, ja, din kammerat har ret.
Bestemmelsen af slutfarten er ok. I bunden af bakken er farten givet ved
v_s² = 2gh
Vi betragter dernæst den situation hvor vognen er nået til det punkt på bakken, P, hvori dens fart er ½v_s. Energibevarelse giver
E_mek(start) = E_mek(P)
Ekin(start) + Epot(start) = Ekin(P) + Epot(P)
0 + mgh = ½m(½v_s)² + mgh_½
gh_½ = gh - ½(½)²(v_s)²
gh_½ = gh - gh/4
h_½ = 3h/4
#3
Tabet i mekanisk energi er lig friktionskraften arbejde, som du sikkert vil kunne bekræfte i din lærebog.
Kaldes arbejdet udført af ikke-konservative kræfter på en partikel , der bevæger sig fra A til B, for W_A gælder
Ekin(A)+Epot(A)-Ekin(B)-Epot(B) = -W_AB
De ikke-konservative kræfter vil ofte være gnidningskræfter, der har modsat retning af bevægelsesretningen, dvs W_AB < 0, hvorfor højresiden i ovenstående ligning er positiv. På grund af de ikke-konservative kræfters arbejde mindskes altså partiklens totale mekaniske energi.
Bestem derfor tabet i mekanisk energi. Vi kalder startpunktet i 40 m højde for A, og sluthøjden (angiveligt på en anden bakke) for B. Tabet i mekanisk energi er da
E_mek_tab = mgh_B-mgh_A (1)
som altså er lig friktionskraftens arbejde.
Antages friktionskraften F_g konstant vil dens arbejde være
W_AB = -F_g*s (2)
hvor s er den strækning den virker over. Minustegnet skyldes at friktionskraften er modsat rettet bevægelsesretningen. Sammenholdes (1) og (2) fås
F_g = mg(h_A-h_B)/s
Så, ja, din kammerat har ret.
Skriv et svar til: Potentiel energi
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
