Matematik

Antal trekanter

07. november 2013 af Emad0008 (Slettet)

Hvor mange trekanter kan der laves med siderne 3,5,9 og 13 cm ?

Siderne må gerne bruges flere gange. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2013 af hesch (Slettet)

Mener du forskellige trekanter, også ved spejling og drejning ?   Hvis ja:

Hvis du ikke må genbruge en sidelængde, har du ved 1. valg af en side 4 muligheder. Du vælger f.eks. sidelængden 3.

Ved 2. valg af næste sidelængde har du nu 3 muligheder, nemlig 5, 9 og 13.

Ved 3. valg har du kun 2 muligheder.

Herved bliver antallet af kombinationer = 4 * 3 * 2 muligheder = 24 muligheder.

Hvis du nu genbruger en sidelængde een gang, bliver antallet af muligheder = 4 * 1 * 3 = 12 muligheder.

Hvis du genbruger en sidelængde to gange, bliver antallet = 4 * 1 * 1 = 4 muligheder.

Antal muligheder ialt = 24 + 12 + 4 = 40 muligheder.


Skriv et svar til: Antal trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.