Matematik

Forskellen i matrix

07. november 2013 af YesMe (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Når man har en matrix Ax = b, forstår jeg ikke hvorfor det er nødvendigt at lære om LU-decomposition, dvs. A = LU. Jeg ved hvordan man beregner dette, men jeg kan ikke se formålet, hvad vi kan bruge det til. Er det for at kunne finde frem til løsningen af Ax = b, dvs. (LU)x = b?


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Formålet med at skrive matricen A på formen LU er, at ligningssystemet nu kan løses ved at kombinere løsning ved forlæns og baglæns elimination.


Skriv et svar til: Forskellen i matrix

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.