Fransk

det personlige pronomen

08. november 2013 af Kamiillaxx (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej studieportalen!

jeg sidder med en grammatikopgave med personlige pronominer og der er en jeg er meget i tvivl om. 

Opgaven lyder på at 'svare på spørgsmålet' ved at indsætte det personlige pronomen fx: 

Nous écrivons à nos parents maintenant?  = Oui, vous leur écrivez maintenant.

Den jeg er i tvivl om:

1) Il fait aller voir le directeur ? = (Oui, il le fait aller voir). jeg ved ikke hvor det personlige pronomen skal placeres når jeg har et gøre med tre verber i en sætning? normalt er det foran infinitivet, men her er der to? 

tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2013 af french doctor

Hej

Gode spørgsmål. Nedenfor er noget at gå videre med.

>Nous écrivons à nos parents maintenant?  = Oui, vous leur écrivez maintenant.

Er du sikker på, at der skal bruges "leur" - det betyder jo "deres".

>) Il fait [Sådan hedder det ikke - det er verbet "falloir", som skal bruges her] aller voir le directeur ? = (Oui, il le fait aller voir).

Godt spørgsmål - hvor det personlige pronomien skal placeres i sådan en sætning med en overflod af verber.

Prøv at se denne oversigt - så får du godt svar på spørgsmålet og lidt ekstra brugbar viden oven i hatten :-)

http://blog.studieskolen.dk/fransk/files/2013/03/Placering-af-pronominer.pdf

Bonne continuation.

Sincèrement

Thomas

- - -

Sincèrement Thomas


Skriv et svar til: det personlige pronomen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.