Matematik

Hvorfor sættes x=0 i funktionsudtryk, hvor man har normalvektor

08. november 2013 af Vinstrup (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle,

Hvorfor sættes x=0 i vedhæftede eksempel? :) Jeg har ikke selv erfaringer med emne, så i må meget gerne sige det på en pædagoiske måde :)

Vedhæftet fil: image.jpeg

Brugbart svar (1)

Svar #1
08. november 2013 af zxcvbzvb (Slettet)

Er det ikke bare for at finde et punkt på linjen?. Man har bare valgt et tilfældigt x og så regnet den tilhørende y-værdi ud.


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. november 2013 af Eksperimentalfysikeren

Der er et krav om, at P0 skal ligge på grafen, men ikke noget krav om hvor på grafen. Derfor kan man vælge en vilkårlig værdi for x og indsætte den i udtrykket. Den værdi, der giver de simpleste beregninger er 0.


Svar #3
08. november 2013 af Vinstrup (Slettet)

Arh - mange tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Hvorfor sættes x=0 i funktionsudtryk, hvor man har normalvektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.