Matematik

Bestem vinkel og areal af trekant

09. november 2013 af keskobar (Slettet) - Niveau: B-niveau

Spørgsmålet lyder: Figuren viser en retvinklet trekant ABC. Punktet D ligger på siden BC, således at AD halverer vinkel A. Nogle af målene fremgår i figuren

AD = 5.0 cm
AC = 4.5

a) Bestem vinkel v.
b) Bestem arealet af trekant ABC.

Se vedhæftet billede.

Mange tak på forhånd!

Vedhæftet fil: retvinklet trekant.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

a) Vinklen v er vinkel i den retvinklede trekant ADC, hvor man kender hypotenusen og vinklens hosliggende katete.

b) Benyt så tan(2v) til at bestemme siden |BC|, der er katete i den retvinklede trekant ABC, hvor man også kender den anden katete |AC|.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. november 2013 af mathon

           

                  cos(v) = (4,5/5,0) = cos(0,9)

                  A = 2v

                  T = (1/2) • tan(2v) • 4,52 = (1/2) • √((1/(2•0,92-1)2) • 4,52


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. november 2013 af mathon

skal være

                         T = (1/2) • tan(2v) • 4,52 = (1/2) • √((1/(2•0,92-1)2 - 1) • 4,52


Svar #4
09. november 2013 af keskobar (Slettet)

Tusind tak! Havde slet ikke tænkt på at det faktisk var 2 trekanter...


Skriv et svar til: Bestem vinkel og areal af trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.