Matematik

differentialregning

09. november 2013 af Aannnaa (Slettet) - Niveau: B-niveau

En funktion er givet ved f(x)=x^3+e^x+1

Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet p(0,f(0)).

Jeg ved at jeg skal bruge følgende formel:

 (x0, f(x0)) er y = f'(x0)(x-x0)+f(x0)

Men problemmet er bare at jeg ikke kan finde ud af at anvende denne formel. Er der ikke nogle søde mennesker derude, der kan hjælpe mig med denne opgave.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2013 af mathon

                            f '(x) = 3x2 + ex
     xo = 0

                                    f '(0) = 3•02 + e0 = 0 + 1 = 1

                                    f(0) = 03 + e0 + 1 = 0 + 1 + 1 = 2


Svar #2
09. november 2013 af Aannnaa (Slettet)

Vil det så sige at ligningenfor et tangentligning i punktet p(0,f(0)) er:

 f'(0) = 3•02 + e0 = 0 + 1 = 1

 f(0) = 03 + e0 + 1 = 0 + 1 + 1 = 2


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. november 2013 af mathon

          y = f'(1) • (x - 1) + f(1)

          y = 1 • (x - 0) + 2

          y = x + 2


Svar #4
09. november 2013 af Aannnaa (Slettet)

kan du ikke lige forklare hvad du har gjort, så jeg ikke bare får svaret, men så jeg også får det lært. Har nemlig lidt svært ved det.


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. november 2013 af mathon

tangentligningen i Po(xo,yo) er - som du selv skriver

                   y = f '(xo) • (x - xo) + f(xo)

heri skal  f '(xo)  og f(xo) beregnes for at komme videre.

Ovenfor er
                      f '(xo) beregnet til 1
            og      f(xo)  beregnet til 2

ved indsættelse i tangentligningen for xo = 0
får du så

                   y = 1 • (x - 0) + 2

                   y = x + 2


Svar #6
09. november 2013 af Aannnaa (Slettet)

Tusind tak for hjælpen


Skriv et svar til: differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.