Matematik

Differentialregning

09. november 2013 af Aannnaa (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

En funktion er givet f(x)=2ln(x)+5x^3

bestem f ' (2)

Har reget ud på følgende måde:

2/x+5x^3

Derefter sætter jeg min 2 i x

2/2+5*2^3=41

Er dette rigtigt gjort eller er det forkert regnet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2013 af peter lind

Du mangler at differentiere 5x3


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. november 2013 af mathon

              f '(x) = (2/x) + 15x2

                     f '(2) = (2/2) + 15•22  = 1 + 15•4 = 61


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. november 2013 af exatb

Du skal nok også differentiere 5x3 


Svar #4
09. november 2013 af Aannnaa (Slettet)

Na ja, kan godt se at jeg mangler at differentiere 5x3 nu.

Mange tak for hjælpen allesammen


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.