Fysik

Hvilken enhed???

09. november 2013 af 1234misse (Slettet) - Niveau: C-niveau

I min fysik rapport om meteorer er jeg i gang med at finde diameteren af meteoren.

Ved min udregning hvor jeg tager 3 kvadratrod af massen i kg., jeg dividerer emd pi og (4/3)

men i hvilken enhed kommer mit resultat ud? Er det meter eller kilometer???


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2013 af zxcvbzvb (Slettet)

Jeg tror, du har fat i formlen

m = ρ*4/3*π*r3

ikke sandt?

Heraf kan du finde radius

r = kubikrod(m/(ρ*4/3*π))

Hvis enheden for ρ er kg/m3 og enheden for m er kg, så finder du r i enheden m.

Hvis det er diameteren, du gerne vil finde, skal du fordoble værdien for radius:

D = 2*r


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. november 2013 af mathon

enhedsmæssigt
                                        kg = (kg/m3) • m3


Skriv et svar til: Hvilken enhed???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.