Matematik

kontext 9 træningshæfte side 24 opg 7

09. november 2013 af 321bj (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej jeg ved ikke, hvordan jeg skal løse opg 7 side i kontext 9 træningshæfte.

Opgaven:

I sin fritid dyrker Sarah konkurrencedans. Der er 16 piger og 9 drenge på holdet. Til det årlige bal stiller Sarah op i Tango, Cha Cha Cha og Wienervals. Der er lodtrækning om dansepartnerne.

A. Hvad er sandsynligheden for, at Sarah trækker en dreng til den færste dans?

B. Hvad er sandsynligheden for Sarah trækker en dreng til den første dans og en pige til den anden dans?

C. Hvad er sandsynligheden for Sarah skal danse alle dansene med en pige?

Jeg er helt blank, jeg ved ikke hvilke metoder jeg skal bruge. Skal jeg bruge noget med fakultet?

Jeg håber I kan hjælpe mig.

mvh Johanne


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2013 af LeonhardEuler

Benyt 

P(A)=frac{Gunstige udfald}{Mulige udfald}


Svar #2
09. november 2013 af 321bj (Slettet)

Kan jeg både bruge formlen til opg a, b og c eller kan jeg kun bruge den til opg a?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. november 2013 af LeonhardEuler

Ja, men du skal bruge  den på forskellige måder (med produktregel og sumregel):

a)    


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. november 2013 af LeonhardEuler

b) 

Produktreglen


Svar #5
09. november 2013 af 321bj (Slettet)

Om mange tak for hjælpen. I opg c skal jeg så sige (16/25)*(15/24) ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. november 2013 af LeonhardEuler

Ja. Men du mangler den sidste dans. Det du skriver, er kun for 2 dans.


Svar #7
09. november 2013 af 321bj (Slettet)

Ok, men hvordan skal jeg benytte det?

Jeg kan ikke lige finde sammenhængen. Skal jeg benytte det tre gange, da det handler om tre danse?


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. november 2013 af LeonhardEuler

Spørgsmålet er nu om hun må danse med den samme pige igen?


Svar #9
09. november 2013 af 321bj (Slettet)

Det står det er ikke noget om i opgaven, så jeg går ud for, at det må hun godt.


Brugbart svar (0)

Svar #10
09. november 2013 af LeonhardEuler

Du skal lære to metoder

Hvis der står:

enten - eller ⇒ Så skal du bruge Additivitetsreglen. fx. 

både - og ⇒ Så skal du bruge Multiplikationsreglen.  fx. 

I dette tilfælde skal hun danse både den første dans og den anden dans og den tredje dans. Du skal bruge multiplikationsreglen


Brugbart svar (0)

Svar #11
09. november 2013 af LeonhardEuler

Derfor skal det stå i denne form (g = gunstige udfald og m = mulig udfald )

I den første dans er der 16 piger ud af 25 personer, derfor

I anden dans er igen 16 piger ud af 25 personer (hun må godt danse med den samme - ifølge dig)

I tredje dans er det samme 16 piger ud af 25 personer og dermed får vi


Svar #12
09. november 2013 af 321bj (Slettet)

Ok tusind tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #13
09. november 2013 af Krabasken (Slettet)


Svar #14
09. november 2013 af 321bj (Slettet)

Ok tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #15
09. november 2013 af Krabasken (Slettet)

Pas på! - Der er fejl i # 3 . . .

--------------------------------------

A) Der er 16 + 9 - 1 = 24 muligheder. P = 9/24

B) Mulighed, 1. dans: 9 drenge, 15 piger, P = 9/24

Mulighed 2. dans: 9 drenge, 15 piger, P = 15/24

Samlet chance: P = 9/24 * 15/24 = 3/8 * 5/8 = 15/64

C) Tango: 9 drenge, 15 piger, P = 15/24

Cha-cha: 9 drenge, 15 piger, P = 15/24

Vals: 9 drenge, 15 piger, P = 15/24

Samlet chance: P = (15/24)^3 = (5/8)^3 = 125/512


Brugbart svar (0)

Svar #16
09. november 2013 af LeonhardEuler

#15 

Er det ''Sara'' selv du trækker fra? 


Brugbart svar (0)

Svar #17
09. november 2013 af 123434 (Slettet)

Hun kan ikke danse med sig selv.


Skriv et svar til: kontext 9 træningshæfte side 24 opg 7

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.