Matematik

Vektorfunktioner

10. november 2013 af Jegvedingenting - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har brug for hjælp til punkt C i vedhæftet fil. Der er tale om en dynamisk vektorfunktion, hvor vi har parameteren t (tiden) at gøre med. Og så er det meningen at jeg skal finde koordinaterne til de punkter, hvor der er vandrette og lodrette tangenter. Det forstår jeg godt, men det blot metoden. Skal jeg opstille nogle t-værdier selv, der går fra 0 til 2pi eller beregne dem på en eller anden måde?

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2013 af SuneChr

Vandret tangent for vektorfunktionen (x(t) ; y(t))  fås for  (x'(t) ; y'(t) = 0)
Lodret tangent for vektorfunktionen (x(t) ; y(t))  fås for  (x'(t) = 0 ; y'(t))


Svar #2
10. november 2013 af Jegvedingenting

Det har jeg gjort, men det er faktisk t-værdierne man indsætter i dem for derefter at kunne finde tangenternes koordinater, jeg mangler. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Opstil vektorfunktonen for punktet A's bevægelse

r(t) = [x(t) ; y(t)]

og løs så ligningerne x'(t) = 0 og y'(t) = 0 særskilt, i det relevante tidsinterval.


Svar #4
23. november 2013 af Jegvedingenting

Mange tak, jeg formåede heldigvis at forstå hvad jeg manglede at gøre. Nemlig det at indsætte positive hele tal ind på z's plads, når man har differentieret den og isoleret den i funktionen. Og det giver meget mere mening nu.


Skriv et svar til: Vektorfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.