Matematik

Hypotenuse og katete?

10. november 2013 af odden (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har fået stillet følgende opgave - du finder den i den vehæftede fil. 

Den omhandler  hypotenusen og katete 

jeg håber der er en der vil hjælpe - forklare hvordan jeg gør..

på forhånd tak!

Vedhæftet fil: Hypotenuse og katete.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
10. november 2013 af zxcvbzvb (Slettet)

Du kan for eksempel finde a udfra

tanθ = a/b (modstående katete divideret med den hosliggende katete)

<=>

a = b*tanθ

Du kan så finde c med Pythagoras.


Svar #2
10. november 2013 af odden (Slettet)

#1
 

Du kan for eksempel finde a udfra

tanθ = a/b (modstående katete divideret med den hosliggende katete)

<=>

a = b*tanθ

Du kan så finde c med Pythagoras.

Hvilke tal skal jeg sætte ind for at finde a?


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. november 2013 af zxcvbzvb (Slettet)

b er givet i opgaven til at være 3. Vinkel A (som bliver kaldt θ på din tegning) har du fundet til 82,8º.


Svar #4
10. november 2013 af odden (Slettet)

Så det bliver:

a = 3*tan(82,8 = 21,9  ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. november 2013 af zxcvbzvb (Slettet)

Jeg får  23,7


Svar #6
10. november 2013 af odden (Slettet)

Hvordan regner du det ud?


Brugbart svar (1)

Svar #7
10. november 2013 af zxcvbzvb (Slettet)

a = 3*tan(82,8) = 23,7

Mon ikke du bare har trykket forkert på lommeregneren?


Svar #8
10. november 2013 af odden (Slettet)

Ja, det havde jeg. 

1000 tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Hypotenuse og katete?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.