Fysik

Resistans og ohms lov

10. november 2013 af Niko83 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Vi har en formel: P=U*I og U=R*I

P=U*I =R*I*I = R*I2= U2/R

Jeg kan ikke forstår hvordan bliver R*I2= U2/R

Kan nogen forklare mig denne ligning?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2013 af peter lind

Du har P = U*I  og U = R*I    <=> I = U/R

Sætte du U = R*I ind i effektligningen får du

P = R*I*I = R*I2

sætter du I = U/R ind ligningen får du

P = U*U/R = U2/R

Du kan også bruge R*I2 = R*(U/R)2 = R*U2/R2 = = U2/R


Svar #2
10. november 2013 af Niko83 (Slettet)

MANGE TAK.


Skriv et svar til: Resistans og ohms lov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.