Matematik

Reducer

10. november 2013 af Yofo (Slettet) - Niveau: C-niveau

udtrykket: (R+Q)^2-2R(Q+R)+2Q^2

jeg får det til Q^2-R^2-2RQ


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2013 af peter lind

Det er forkert. Brug reglen om kvadratet på en  2 leddet størrelse på det første led

Gang ind i parentesen på det andet led

træk sammen


Svar #2
10. november 2013 af Yofo (Slettet)

så det bliver 3Q^2-R^2 ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. november 2013 af peter lind

ja


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. november 2013 af Mallingg (Slettet)

en anden gang så brug alt+0178 på numpad for at skrive i anden (²) :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Man kan med fordel benytte redigeringsfaciliteterne her i tekstboksen til at skrive indeks (x2) og ekponent (x2), og knappen Ω benyttes til at indsætte matematiske symboler og specielle tegn.

Man har her

(R+Q)2 -2R(Q+R) + 2Q2 = (R+Q)·(R+Q -2R) + 2Q2 = (R+Q)·(Q-R) + 2Q2 = Q2 - R2 + 2Q2 = 3Q2 - R2 .


Skriv et svar til: Reducer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.